Tips

Om u enige hulp te bieden met de bereiding van onze producten, bieden wij u enkele tips aan die hopelijk nuttig kunnen zijn tijdens uw kookavontuur. Wanneer u meer tips en of recepten wilt ontvangen over de vele verschillende producten die wij u aanbieden, kunt u natuurlijk onze collega’s vragen of even snel doorklikken naar de volgende website ( www.poelier.nl ).

Categorie: Alle Tips / Oven /

 

Hele kip

OVEN /

Tip nr. 1

Het bereiden van een hele kip kan simpel zijn. De oven doet namelijk al het werk. Bestrooi de kip aan de buitenzijde met peper en zout of kipkruiden. Maak een ui en een knoflookteentje schoon en stop deze in de buikholte. Leg de kip in een braadslee en verwarm de oven voor tot 180°C. Braad de kip een half uur op deze temperatuur en breng vervolgens de temperatuur terug tot 120°C en braad de kip nog eens een uur of iets langer, afhankelijk van het gewicht.

Leg de kip met de buikholte naar de achterzijde van de oven en leg een rooster in de braadslee, zodat de kip niet in het braadvocht komt te liggen.